Magamról

Alap képzettségem kereskedelmi szaküzemgazdász.

Életem során folyamatosan emberekkel dolgoztam: voltam üzletkötő, tréner, vittem és viszek ma is saját vállalkozást. Dolgoztam vállalati vezetőként, oktattam egy keveset és tanultam több-keveset.

Első coaching végzettségemet 2010-ben szereztem. A képesítést igazoló lapon „Megoldásközpontú coach” megnevezés szerepelt. Ez egyfajta munkamódszer, amit máig is nagyon szeretek és ha az élethelyzet úgy kívánja, örömmel használok.

Ezt követte a gyakorlat, sok szakkönyv, konferenciák, továbbképzések. Volt szerencsém megismerkedni ragyogó szakemberekkel, tanultam élőben neves és felkészült coachoktól.

2014-től 2015 elejéig végeztem ez az Academy Of Executive Coaching londoni iskola budapesti kihelyezett képzését. Az itt kapott papíromon „Executive coach practicioner” megnevezés szerepelt.

Tanultam tréning vezetést és mediációt, emellett folyamatosan tanulok akár az elolvasott könyvekből, akár az elvégzett képzésekből és legalább ennyit az emberektől akikkel kapcsolatba kerülök.

A hivatalos képzéseken kívül még sok forrásból építkezem. Önismereti és üzleti tréningeken szerzek információ morzsákat, módszereket, ötleteket. A coachingon, üzleti életen belüli és azon kívüli területek szakkönyveiből merítek értékes gondolatokat. Ezek érnek össze egy-egy folyamat során új ötletté, módszerré, megérzéssé.

Kedvelt területeim

Nem kizárólagosan, de szívesen dolgozom kis- és középvállalkozások vezetőivel, munkatársaival. Hiszem, hogy a hatékony módszerekre, támogatásra Neki is szükségük van. Talán nekik a leginkább.

A vállalkozó is „emberből van”. A szakmai kérdések mellet szinte minden esetben előkerül az ember. Kérdéseivel, kétségeivel, hibáival és erényeivel. Az üzleti témák mellett tehát a magánélet kérdései, válságai, elágazásai is a munkám részét jelentik.

Nagyon hasznos és számomra is nagy tanulságokkal jár az életpálya áttekintése és újratervezése, életközépi válság kezelése, irányok kijelölése.

A legnagyobb szakmai siker számomra nem a papír és nem a hivatalos elismerés. A papír persze szükséges, de nem elégséges feltétele a munkának.

Az igazán lényeges dolog az ügyfelekkel töltött munka, a megoldott helyzetek, a folyamatok végén a mosoly: ez adja a munkám igazi sikerélményét, ez képezi a valódi értékét.